ایرانگردی
به گزارش آی فیلم2، «دمپخت» نوعی پلو دمی و یکی از انواع غذاهای سنتی پرطرفدار مردم افغانستان و ایران است که در مناطق مختلف به روش های متفاوتی تهیه می گردد.
دمپخت از جمله غذاهای پر ارزش بوده که دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و مس می باشد.
در ادامه، با طرز تهیه دمپخت به شیوه مردم افغانستان آشنا می شوید:
مواد لازم:
سه گیلاس برنج تر شده(خیس شده)
دو گیلاس مَتَر(نخود فرنگی)
دو قاشق چای خوری پیاز سرخ شده(پیاز داغ)
سه عدد کچالو(سیب زمینی)
یک قاشق چای خوری زیره خرد شده
چند عدد برگ بو
چند عدد میخک
مصالح دیگ به قدر ضرورت
نمک به قدر ضرورت
طرز تهیه:
در قدم نخست، کچالو(سیب زمینی) را به مدت دو دقیقه در روغن سرخ می نماییم و بعد از آن پیاز سرخ شده(پیاز داغ) را همراه با مَتَر( نخود فرنگی) نیز علاوه نموده و برای مدتی تفت(بخار) می دهیم.
در ادامه، مصالح دیگ را اضافه کرده و بعد از هم زدن، 2 گیلاس آب جوش را می اندازیم و برای مدت 1-2 دقیقه دیگر نیز حرارت می دهیم.
قسمت آخر، برنج تر شده را به دیگ اضافه کرده و برای مدت 25 دقیقه می گذاریم تا مواد، کاملا نرم گردد.
سمیه غفوری زاده